Blue Flower

Iedereen kent programma's als Klasgenoten en De Reünie. Feitelijk zijn beiden gelijk, behalve dat de tweerde een kopie is van eerste zonder de bedenkers van het programma voor het idee te betalen. Het is leuk om te horen hoe Bekende Nederlanders vroeger ook al probeerden om boven de rest uit te steken. Iedereen kent ook afgeleide programma's van dit reeds tientallen jaren oude concept. Schooltijd, Examenklas noem maar op. Als de rest van de klas het verdomt om op te komen dagen dan moet er iets anders komen. Dan is een klassereünie ook mogelijk zonder de klas. Dan praat men slechts over een persoon, bijvoorbeeld: "Het Mooiste Meisje van de Klas" men kan volstaan met wat anderen verteld hebben, wat ouders zeiden of roddels. Er kunnen dan foto's worden getoond en de levensloop kan worden verteld. Alleen de toepsselijke / nette gedeelten.

Soms lukt dit niet omdat er geen echte spectaculaire levensloop is, of als de roddels te eenzijdig zijn. Dan is er nu een nieuw TV-concept dat afrekent met deze tekortkomingen. In "Het Mooiste Meisje van de Klas" is er alleen aandacht voor knappe meisjes met een interessante levensloop, via fotomodel of stuwardess direct naar vrouw van de president-directeur. In dit geheel nieuwe programma "Het Heetste Meisje van de Straat" is er aandacht voor interessantere types. Want het zijn vaak niet de knapste meisjes die de leukste dingen beleven. In "Het Heetste Meisje van de Straat" kunnen oude herinneringen worden opgehaald en ervaringen worden gedeeld. Er kunnen (anoniem) oude bekenden worden gehoord die eindelijk hun verhaal kwijt kunnen. En àndere meisjes die niet zo makkelijk waren kunnen eindelijk hun hart luchten.

Het Heetste Meisje van de Straat kan een gezellig treffen zijn van oude bekenden, maar ook confronterend zijn als er nog oud zeer is. Dit maakt het programma onvoorspelbaar en interessant. Over het Mooiste Meisje van de Klas is alleen te vertellen met welke piloot er verkering was, voordat de knappe chirurg zijn oog op haar liet vallen. Het Heetste Meisje van de Straat geeft de mogelijkheid om een bonte stoet van mensen voor de camera te halen. Intriges en spannende levensloop kan naar voren worden gebracht, of relaties en conflicten. 

Dit programma is goedkoop te maken, er zijn wat oude foto's nodig en een goed verhaal, dan kunnen er gasten in de studio zijn die iets vertellen, maar dat hoeft niet. Er zijn geen dure decors nodig, geen dure research. 

 

Dit programma is nog beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische omroep. 

Vanhetgoor

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.