Blue Flower

Een mannenprogramma

Dit is een eenvoudig programma. Mannen zitten bij elkaar en praten. Een soort Veronica Inside, maar dan zonder voetbal, en zonder tafel. De locatie waar wordt opgenomen is de huiskamer van de gast, zijn schuur of zijn eigen werkplaats. Er is een vaste presentator die niet veel in beeld komt, hij stel slechts drie keer een korte vraag en de gast is verder alleen aan het woord. Hij wordt niet onderbroken, geantwoord of in de rede gevallen. De vragen zijn bij elke gast werkelijk altijd het zelfde. De gast is altijd een gewone man uit het volk die zijn verhaal wil vertellen.Man cave (foto cc wikipadia) De tijd die hij er voor nodig heeft die krijgt hij. Soms zijn er twee of drie gasten in het halve uur (ca. 25 minuten) soms zijn er minder. De interviewer vraagt aan de gast wanneer hij "haar" voor het eerst heeft gezien. Dan legt de gast uit wanneer dat was. De gast mag bepalen wat hij wèl of niet wil vertellen. De naam van de vrouw wordt niet genoemd, tenzij de man dat wil. Zonder het te zeggen gaan de kijker en de interviewer er van uit dat het de vrouw van de man is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Dan stelt de interviewer de vervolg vraag: "En wat vond je van haar?" Dan kan de gast alles vertellen wat hij er van vond.

Alles in eigen bewoording, niets is gescript. De gevoelens en de gedachten worden door de man onder woorden gebracht en de interviewer houdt zich verre van enige moralistisch commentaar of goedkeuring.

 

De derde en laatste vraag is wellicht bot, maar wordt met echte interesse gevraagd. Er wordt dan gevraagd of er toen nog is geneukt. Het antwoord kan lang of kort zijn, maar is wèl het besluit van dit interview. Er komt geen conclusie en volgt geen na-bespreking. De gast krijgt nog een hand of schouderklopje, er wordt ingezoomd op de achtergrond of er wordt uitgefade. 

Een eerlijk programma dat op de late avond kan worden uitgezonden, dagelijks, wekelijks of alleen in het weekend. Het past in de plaats van de Nachtzoen van de EO.  Er worden alleen echte verhalen van echte mannen in beeld gebracht, er wordt niet of nauwelijks in geknipt. Het mag grof zijn of men mag teder vertellen over gevoelens. Dit is zoals het leven.

 

De rechten voor dit programma kunnen nog verworven worden. De werktitel is "Man Cave" maar dit kan nog worden aangepast als blijkt dat deze titel niet meer beschikbaar is. 

 

NLbanner

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.