Blue Flower

public domain foto van Biankski
Hier een klein gedeelte van het geld dat kan worden verdient met misdaad

Een TV-Idee uit de oude doos, het komt uit 2019. De laatste restjes van de verzorgingsstaat zijn vervallen tot een poel van ellende. Alleen de rijken hebben voldoende smeergeld om hun rechten te kopen. In een wereld die bol staat van de corruptie is er geen politiemacht meer de orde op zaken stelt. De burgers moeten het zelf doen.

Hier waarschijnlijk een foto de Gebroeders Dalton vlak voor zij in de publiciteit kwamenCriminal Justice is een semi-gescripte reality spelshow. In een buurt zijn burgers verontrust door de oprukkende georganiseerde misdaad. De burgers moeten samen de criminelen verslaan en alles is toegestaan. Deels wordt alles gefilmd met verborgen camera's zodat er onmiddellijk wettig bewijs is tegen de louche bouwfraudeurs, de loverboys of de drugsdealers. Ook zijn er nagespeelde scènes, zoals die er ook zijn in "Opsporing Verzocht" van AvroTros. De medespelers in deze spelshow mogen alles doen en laten wat ze willen, liegen en bedriegen, omkopen of spelen dat zij meedoen met de criminelen, maar het uiteindelijke doel is dat de misdaad verslagen wordt.

 

Alles mag. Het is toegestaan om lid te worden van een politieke partij om een frauderende wethouder uit de tent te lokken en om de tuin te leiden. Is er smeergeld nodig om een ambtenaar grondzaken uit te testen dan kan dat door de TV-producent worden voorgeschoten. Is er een dure auto nodig om de schijn op te wekken van het grote geld dan wordt dat geregeld.

Een gehele familie is bezig met in het inpakken van grammatjes Coke!In een achterstandswijk vormen de drugsdealers de nieuwe elitie, zij hebben het geld om rond te rijden in vette BMW's en maken de dienst uit. De sociale samenhang van de hele wijk lijdt er onder. Het team buurtbewoners dat meespeelt in Criminal Justice kan foto's maken van de dealers om het doen en laten van de misdadigers in kaart te brengen. Dit pakket informatie kan vervolgens weer worden aan geboden aan een àndere drugsorganisatie. En zo kan er voor worden gezorgd dat de dealers die deze buurt onveilig maken worden geript. Boontje komt om zijn loontje. De buurt is weer veilig. 

Kostbaar programma

Dit tv-programma is kostbaar om te maken, alles moet gefilmd worden, niet alleen als amusement voor de televisie maar ook als wettig bewijs. De medespelers in het programma mogen als bonus de uitgeloofde beloningen voor het aanbrengen van opsporingstips houden. 

Voor de uitzendrechten van dit programma kan contact opgenomen worden met de redactie van TV-Zero.

 

 

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.