Blue Flower

Een zeer betrouwbare politicusHoe betrouwbaar is de politicus? Het gegeven is simpel. De meeste politici liegen, maar de vraag is in hoeverre deze politici het zelf geloven. Daar is nu met de komst van dit TV-programma een oplossing voor. In de Verenigde Staten van Amerika bestaat een techniek die gebruikt wordt om vermeende misdadigers te verhoren.Een Italiaanse netrouwbare politicus Men wordt aan de zogenaamde poligraaf aangesloten. Met dat apparaat wordt de geliijding van de huid gemeten, en de broeddruk en de hartslag. Als de vragen worden gesteld wordt er een papier uitgedraaid met die gegevens, en de wetenschap heeft bewezen dat bij het vertellen van een leugen de hartslag iets omhoog gaat en het zweet in de handen gaat staan.

Door nu politici vragen voor te leggen terwijl zij zijn aangesloten op de poligraaf kan eenvoudig door een deskundige worden uiitgemaakt of de politicus willens en wetens liegt als hij de vragen beantwoordt.

Een bijzonder betrouwbare politicaHet probleem is alleen dat het niet werkt als men er ècht overtuigd is van wat men verkondigt, en het werkt ook niet als men een notoire leugenaar is. Hoe dan ook, niet alle liegende politici zullen worden ontmaskerd, maar het is toch een leug gegeven om beroepsoplichters te zien zweten op televisie!

 

 

Dit tv-format is te koop, informatie kan worden ingewonnen bij TV-Zero. 

 

NLbanner

 

polygraphia polygraph quebecDit tv-format is uitermate geschikt voor de vrijdagavond, net nadat de minister president zijn praatje heeft gehad met de landelijke pers. Het is geschik om het kort en bondig te houden, het is misschien samen te pakken in een kwartier. Een voordeel is dat de benodigde specialisten voor het uitlezen van de gegevens van de poligraaf niet of nauwelijks te vinden zijn in Nederland, er moet dus een beroep worden gedaan op Amerikaanse specialisten. Dit sluit vooringenomen standpunten uit, omdat het de deskundige worst zal wezen wat er wordt verkondigd en hoe. De Amerikaanse spycholoog ziet alleen de leugens en heeft geen weet van de strekking en de gevolgen van het bekand worden hiervan. 

 

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.