Blue Flower

Discussieprogramma

Dit is een nieuw concept voor een bijzonder  soort discussieprogramma. Het essentiële verschil met andere programma's is dat hier de persoon waar mee gesproken wordt niet zijn eigen standpunt verdedigd, maar het standpunt van de tegenpartij. De discussie kan tussen twee personen worden gehouden, of een persoon tegenover een zaal met tegenstanders. Het doel is dus dat men in de schoenen gaat staan van de ander. Men verdedigt de standpunten waar men anders nooit achter staat.een stock-foto van discussiërende mensen, let er  op dat het multicultureel is.

Variaties

Er is de mogelijkheid om een persoon tegenover een groep te plaatsen, er is dan een neutrale discussieleider die geen stelling neemt. Een andere variatie is een persoon tegenover een andere persoon. Mogelijk neemt slechts een persoon hiervan de uitgangspunten van de ander, mogelijk nemen beide discussiepartners de uitgangspunten van de ander. Ook hier is de presentator neutraal. Daarnaast is er de mogelijkheid om een bekende debater te vragen die dan steeds weer elke week anderen tegenover zich treft. Hierbij neemt steeds de bekende 'selebrety' debater een vooraf opgeleg standpunt in, of moet hij dat verdedigen. De mogelijkheid bestaat dat dan de bekende debater een stelling moet verdedigen waar hij nooit achter zou kunnen staan. 

 

Serieuze Presentator

De Bijbelclub kan worden uitgenodigd in een discussie over de islam.Het is van groot belang om het te laten presenteren door iemand die zichzelf stabiel over komt, serieus en betrouwbaar. Hij moet neutraal overkomen en nooit zijn eigen voorkeur laten spreken.

Klasse Uitstralen

Dit programma is goedkoop te produceren. De klasse moet komen van de presentator. Het kan in een paar dagdelen worden gemaakt, zonder extreem hoge  kosten, want alles wat nodig is bestaat uit een buslading gasten en die kunnen goedkoop worden uitgenodigd. De rechten van dit programma zijn te koop bij TV-Zero. Sortgelijke programma's zijn er al voldoende, maar deze is anders

 

NLbanner

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.