Blue Flower

Dit is een nieuw concept voor een tv-kwis. Er zijn kandidaten. Twee, drie of vier. Er zijn per ronde bijvoorbeeld tien vragen en als een kandidaat bijvoorbeeld drie antwoorden goed heeft dan mag hij zelf een vraag stellen aan alle andere kandidaten. Het zijn ad-hoc vragen en deze zijn bedacht door de kandidaat. Alle spelers zijn in eerste instantie gelijkwaardig. Er is ook geen niveau verschil tussen de Quizmaster en de kandidaat. Het is wel essentieel dat de vraag goed geformuleerd moet zijn en dat er snel bewijzen zijn in beschikbare boeken. Als geen kandidaat de vraag niet weet op te lossen dan is de vraag voor het (zaal) publiek. De kwis-kandidaten voor de volgende uitzending komen uit het publiek dat een of meerdere vragen goed heeft beantwoord. Elk goed antwoord levert een punt op, elke goede vraag levert óók een punt op, maar een vraag die niet juist is gesteld kost twee punten. Vragen die on-line niet voldoende positieve reacties opleveren of van het studio-publiek moeten worden afgekeurd. Dus te moeilijke vragen stellen heeft geen zin, dat levert geen punten op. 

De vragen kunnen niet vooraf gegaan worden door een filmpje omdat dit de indruk zou verstoren dat de vraag spontaan komt.

Als de redactie een vraag moet controleren kan er even uit worden gegaan voor reclame. Hierdoor blijft de kijker in spanning en in afwachting op de afloop bij de tv zitten. 

Sommige vragen worden dus niet in de zelfde uitzending beantwoord, dat zijn de vragen waarop de kandidaten geen antwoord wisten. De kijken moet de volgende uitzending zien om achter het antwoord te komen, of hij kan dit thuis opzoeken en het antwoord insturen. Misschien zit hij dan de volgende keer in het publiek, of bij de kandidaten. 

Live Quizz, Ad Hoc, Intelligent, real time, etc.

 

NLbanner

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.